Van Bitcoin tot deeleconomie, debat in brussel

Van Bitcoin en blockchain tot Uber tot Spotify: disruptieve technologie transformeert onze maatschappij en leidt tot veel debat in politiek en samenleving. Veel van deze technologie is relatief ongrijpbaar omdat ze zich weinig aantrekt van nationale grenzen. Op welke manier kunnen overheden en instituties hier het beste mee omgaan? Is disruptieve technologie een bedreiging voor onze economie, of is dergelijke innovatie uiteindelijk in het belang van ons allen? Hoe staan Vlaanderen en Nederland tegenover deze ontwikkelingen? Over deze thematiek organiseert deBuren een debatavond in samenwerking met de Belgische denktank Itinera.

Ivan Van de Cloot (hoofdeconoom denktank Itinera) en Rogier de Langhe (econoom en filosoof UGent) bespreken hoe disruptieve technologie onze maatschappij transformeert en gaan vervolgens in discussie met een tweetal Nederlandse gastsprekers: Perry Smit (Innovatielab Kamer van Koophandel, Nederland) en Jeroen Rijnbout (Technical Bitcoin Writer, eerder werkzaam bij Bitonic). Moderator van deze avond is Piet Depuydt (De Tijd).

Dinsdag 20 maart 2018 19:30 – 21:00 deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel. Meer info en tickets.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *