Finse cryptobedrijf verliest bijna al haar bankpartners

De Finse bitcoin-serviceprovider, Prasos, heeft op een na alle bankpartners verloren. De CEO van Prasos heeft onlangs onthuld dat vier Finse banken de diensten bij het bedrijf hebben beëindigd, waardoor Prasos afhankelijk is van één enkele bank.

Volgens de website van het bedrijf biedt Prasos zijn klanten een aantal cryptogeld gerelateerde diensten, waaronder het faciliteren van de aankoop en verkoop van bitcoin. Na het verlies van de diensten van S-Bank, de OP-groep, Saastopankki en Nordea Bank AB, vertrouwt het bedrijf nu op één enkele bankinstelling om haar activiteiten te kunnen voortzetten.

Henry Brade, de CEO van Prasos, heeft de bankproblemen van het bedrijf toegeschreven aan de dramatische recente toename van de populariteit van cryptocurrencies. “We hebben ons gerealiseerd dat de groei van internationale transactievolumes de banken begon te storen”, vertelde Brade onlangs aan Bloomberg. Brade verklaarde dat Prasos getuige was van een groei in transactievolume van bijna duizend procent bij het vergelijken van de prestaties van het bedrijf in 2017 met die van het voorgaande jaar.

Brade gaf ook de schuld aan het gebrek aan heldere regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies voor het verergeren van percepties van risico verbonden aan bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-industrie, en concludeert dat het bedrijf momenteel hoopt dat regelgevers binnenkort een duidelijk wetgevingsapparaat zullen ontwikkelen dat het vertrouwen in bitcoin-bedrijven bij financiële instellingen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *