Daimler lanceert cryptomunt om ecologisch rijden te belonen

De Duitse autofabrikant Daimler AG, beroemd om zijn merken Mercedes-Benz en Smart, presenteerde zijn eigen op blockchain gebaseerde digitale valuta MobiCoin tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona, ​​meldde Cointelegraph auf Deutsch op 5 maart.

Het project, dat begon in februari 2018, is opgezet om bestuurders te belonen voor milieuvriendelijke rijgewoonten, dat wil zeggen soepel en veilig rijden bij lage snelheden. Het project bevindt zich in de testfase voor de komende drie maanden, waarbij vijfhonderd chauffeurs die milieuvriendelijke rijmethoden volgen, worden beloond met MobiCoins.

VIP-tickets

Volgens Cointelegraph auf Deutsch worden de gegevens van de voertuigen doorgegeven aan Daimler en omgezet in MobiCoins, die worden opgeslagen in een mobiele app. Deelnemers met de meeste MobiCoins zullen naar verluidt VIP-tickets ontvangen voor evenementen zoals de DTM Races, de MercedesCup Final of Fashion Week in Berlijn. Het is echter niet bekend of chauffeurs de MobiCoins in fiat-valuta of andere cryptocurrencies kunnen omzetten.

De afgelopen maanden hebben meerdere Duitse autogiganten blockchain-technologie omarmd. In februari 2018 kondigde de Duitse autoproductie gigant BMW haar samenwerking aan met VeChain, het blockchain-gebaseerde supply chain-verbeteringsplatform. Diezelfde maand kondigde Porsche uit Stuttgart aan in samenwerking met de in Berlijn gevestigde start-up XAIN de Blockchain-technologie te gebruiken bij het verbeteren van sluitsystemen en de mogelijkheden van autonome auto’s.

Eerder, in januari 2018, trad de Chief Digital Officer van Volkswagen, Jung Jung, toe tot de raad van toezicht van de IOTA Foundation, een stichting zonder winstoogmerk voor het Internet of Things (IoT).

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *