Circle neemt cryptocurrency exchange Poloniex over

Circle heeft net aangekondigd dat het de in de VS gevestigde cryptocurrency exchange Poloniex overneemt. Volgens Fortune betaalt Circle $ 400 miljoen voor de overname. Poloniex bestaat al jaren en was een van de grootste beurzen daar – er zijn nu veel beurzen die concurreren met Poloniex.

Circle is een interessante startup omdat het moeilijk is om bij te houden wat het doet. Het bedrijf gooide zichzelf eerst als een bitcoin bedrijf dat bitcoin toegankelijker wil maken. Circle wilde de PayPal van bitcoin worden. Je kon bij Circle bitcoins snel en eenvoudig kopen en verkopen zonder enige technische kennis.

Maar dat was in 2013 tijdens de eerste bitcoin-boom. Kort daarna noemde Circle zichzelf een sociaal betaalbedrijf, een Venmo-concurrent. De woorden bitcoin en blockchain waren volledig verdwenen van de website van het bedrijf. CEO Jeremy Allaire zei eerder:

“We never thought of ourselves as a Bitcoin startup. The media certainly classified us that way because we were involved with the technology. From the day we founded the company three years ago we’ve focused on trying to build a new consumer finance company. And one that makes money work the way the Internet works.”

De peer-to-peer betalingsservice die ‘Circle’ heette, wordt nu Circle Pay genoemd. Het beheert ook Circle Trade, een over-the-counter trading desk voor grote beleggers en exchanges met cryptocurrency.

Met andere woorden, Circle Trade bevordert de liquiditeit tussen een handvol fiat-valuta’s en cryptocurrencies. Circle Trade ondersteunt ook Circle Pay achter de schermen. Volgens Fortune beheert Circle Trade $ 2 miljard per maand aan transacties en heeft het in slechts drie maanden $ 60 miljoen aan inkomsten gegenereerd.

Circle Invest

Het bedrijf wil nu verder gaan dan die twee producten met Circle Invest, een eenvoudig te gebruiken investering-app om te beginnen met het kopen van cryptocurrencies, en Poloniex, een volwaardige exchange.

Fortune zegt ook dat Circle ook werkt aan Center, een protocol dat Alipay, PayPal, Circle en andere digitale wallets interoperabel maakt. En als je een Poloniex-gebruiker bent, zegt Circle dat de overgang soepel moet verlopen.

Thijs van Zutphen

Thijs van Zutphen is cryptocurrency enthousiasteling van het eerste uur. Sinds 2012 is hij bezig met bitcoin en andere blockchain-projecten. Voor CryptoSpot schrijft Thijs regelmatig nieuwsberichten en opiniestukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *